Bezoek en ontdek de historie van de regio

Ontdek en doen

Bezoek tips uit regio.

Routes

De afgelopen jaren is er veel geinvesteerd in wandel en fietspaden in deze regio. Pluk daar de vruchten van. Met fiets, fiets je dwars door de weilanden. Maar let op, de bochten zijn soms in een hoek van 90 graden. Verbind de fietsknooppunten aan elkaar en doorkruis het hele Reitdiepgebied. Wandel door de weilanden, door de straatjes van de vele kleine dorpen, rust uit op een terras, bezoek een kerk, houd de ogen open voor streekproducten die her en der verkrijgbaar zijn. Toeren met auto is natuurlijk ook een mogelijkheid, zo kun je ook de uiterste plekken van deze regio bezoeken of daar buiten. Denk bijvoorbeeld aan borg Verhildersum, Electra, Zoutkamp, Winsum. En vergeet de stad natuurlijk niet, want de vergezichten zijn enorm vanuit vele hoeken is de Martinitoren te zien.

Museum Wierdenland

Museum Wierdenland, hoe kan het ook anders, is gelegen op de wierde. Breng een bezoek aan het museum en maak een ommetje door de weiland rondom de wierde.

Borg Verhildersum

Een landgoed bezoeken dat kan in Leens. Borg Verhildersum is te bezoeken en is omringd door prachtige tuinen.

Domies toen en Theehuis

Pieterburen is vooral bekend als zeehondendorp. Maar de tuin van de dominee is ook is ook een wandeling waard. Even bijkomen, kan in het theehuis.