Klein Garnwerd

Klein Garnwerd

Klein Garnwerd

Over

Wat achtergrondinformatie over Klein Garnwerd en onszelf.

Inez en Nicolaas Geenen hebben hun wortels in Groningen liggen.

Nicolaas is opgegroeid in de stad en het dorpje Ezinge en Inez streek na omzwervingen met haar ouders over de hele wereld, in Tolbert. In 1992 trokken ze naar Limburg om daar bij het Kasteeltje Baexem een Frans-Italiaans restaurant te beginnen. Heimwee naar het noorden bracht ze na ruim twintig jaar terug. Al snel namen ze de exploitatie van het Kerkje Klein Wetsinge over en maakten ook daar een succesvolle plek van.

Inmiddels

Inmiddels werkt Inez in het Spijslokaal Warffum, het grand café van het Openluchtmuseum aldaar, en is daar met twee collega’s een vakopleiding Horeca voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt begonnen. Nicolaas werkt in het Kerkje van Klein Wetsinge.

Nicolaas

Inez

Historie

De boerderij Klein Garnwerd staat nog steeds bekend als de ‘boerderij van Reintjes’. Deze familie heeft hier een groot gedeelte van de 20e eeuw een boerenbedrijf gehad met koeien en paarden. De boerderij zelf is niet heel oud, maar het erf wel. Het is een zeer karakteristiek boerenerf waar al eeuwen lang een boerdeij heeft gestaan. De oude loop van het Reitdiep, of de Hunze, dat nu het oude Diepje heet en langs de oostkant van de boerderij slingert, werd toen nog druk bevaren. De boerderij moet toen ook nog een piepklein haventje hebben gehad om de oogst via beurtvaart af te voeren.

In de jaren 80 van de vorige eeuw verhuisde de familie Reintjes en kwam de boerderij via ruilverkaveling in handen van het Groninger Landschap.

Bijen en insecten

We proberen de tuin rondom de boerderij zo vriendelijk mogelijk voor insecten en bijen en hommels te maken. Dat doen we door veel bijenplanten en bloemen aan te planten en ook door stukken ‘wild’ te laten. Er zijn twee bijenvolken op de tuin.

Ze staan aan de zuidoost punt, dus in principe merkt u niks van hun aanwezigheid.

In het koolzaadseizoen gaan ze vaak uit logeren met andere volkeren op de koolzaadvelden.

Flo en Tuur

Vele gasten worden als ze aankomen verwelkomd door Flo en Tuur. Flo is een Toller vrouwtje van drie jaar en Tuur een jonge reu van nog geen jaar. Het zijn de liefste honden van de wereld.

Honden op de boerderij

Honden zijn welkom op de boerderij. Uw hond moet buiten het erf wel aangelijnd zijn. Er lopen veel schapen rond in de omgeving, inclusief een boer !